Om å skyte seg selv i foten. Med skatt.

– Den eneste norske næringen gjennom tidene som har blitt verdensledende, blir behandlet med en total mangel på respekt fra de som styrer landet, skriver Hans Runshaug, siviløkonom og daglig leder i Blue Ocean Technology

For hva snakker vi om her?

Den eneste norske næringen gjennom tidene som har blitt verdensledende, blir behandlet med en total mangel på respekt fra de som styrer landet.

La oss underbygge dette litt:

Synspunktene i det følgende bygger på 17 års erfaring fra både teknologibedrifter til havbruk eller i havbruk. Beundring og respekt for næringen har steget proporsjonalt med kunnskapen og analysene av den. Det var ikke på noen måte gitt at de spede forsøkene for over 50 år siden, på noe så spesielt som å produsere laks i bur, ville føre til noe som helst. Det ble tatt risiko for det ukjente, det ble arbeidet hardt – og gjennom 50 år har der vært nok av nedturer, lakseberg, dramatiske prisfall i markedet, sykdomsutbrudd og økonomiske tap. Det har vært nok til å skremme de fleste over på å gjøre noe annet.

En imponerende stayer evne, pionér-ånd, samarbeid og samhandling langs kysten, har likevel klart å bygge en næring som altså har blitt verdensledende – helt uten statlige subsidier.

Hele saken på kyst.no

Aktuelt fra Blue Ocean Technology

Se flere

keyboard_arrow_up